Esittely

Delta Eleven Brass Band taustaa

Ajatus uudenlaisesta kevyeen musiikkiin keskittyvästä puhallinkokoonpanosta sai alkunsa yhdistyksemme pääorkesterin PTS-bandin vieraillessa Floridassa vuonna 2000. PTS-band oli tuolloin konsertoimassa mm. Disneyworld’n tapahtumapuistossa. Niin Disneyworldissa kuin muissakin Orlandon tapahtumapuistoissa puhallinmusiikilla oli varsin näkyvä ja kuuluva asema. Orkestereiden kokoonpanot vaihtelivat muutamasta soittajasta usean kymmenen soittajan bandeihin ja kaikille oli yhteistä iloinen, hyvä meininki. Merkille pantavaa orkesterissa oli myös liikuteltavuus. Niitä ei oltu sidottu mikrofonikaapeleilla yhteen paikkaan ja basson pulttia hoiteli luonnollisesti tuuba.

Idea vastaavasta kokoonpanosta jäi orkesterilaisten mieleen ja sen pikku hiljaa jalostuessa se konkretisoitui vuonna 2005. Tuolloin yhdistyksemme aloitti yhteistyön helsinkiläisen muusikko/sovittaja Heikki Keskisen kanssa. Hän on tunnettu niin taitavana tenorisaksofonistina kuin kevyen musiikin sovittajanakin. Keskisen erikoisalaa sovituksissa ovat puhallinsovitukset. Hän on opiskellut Boston Berklee School of Music’ssa ja hänen suomalaisia yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Uuden Musiikin Orkesteri UMO, Sleepy Sleepers, Bullworkers, Mestarit, Hector, Mamba, Vesa-Matti Loiri, Reijo Taipale, Jorma Kääriäinen, Dave Lindholm ja monet muut suomalaisen kevyen musiikin ammattilaiset.

Orkesterin kokoonpanoksi muodostui yhdistyksen omista soittajista luontevasti kolme trumpettia, kaksi saksofonia, kaksi pasuunaa, baritonitorvi ja komppia hoitamaan tuuba, kitara ja rummut. Tästä juontuu myös bandin nimi: Delta Eleven Brass Band. Delta tulee Porin alueesta eli Kokemäenjoen suistosta ja eleven (11) stemmojen määrästä, keikoilla soittajia saattaa olla enemmänkin.

Ohjemiston rakentamisessa lähdimme jatsin ja rytmimusiikin alkuajoilta,  Swingin ja kotimaisten ikivihreiden kautta rock’n rollin ja rythm’n bluesiin, myös valssit ja tangot soi ja siitä edespäin tämän hetken hitteihin.

Pyrimme koko ajan kehittämään DEBB:n toimintaa. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja toivomuksia. Esimerkiksi jos hääpari haluaa tietyn häävalssin tai -laulun, meillä on mahdollista toteuttaa toiveenne, kunhan aikaa on riittävästi. Orkesterimme on yleisöämme varten.