Kohti uutta normaalia

Kesä-heinäkuussa harjoittelimme Itä-Länsi -ottelua varten ja sen jälkeen pidimme pienen kesäloman. Nyt orkesteri kokoontuu taas ja jatkamme harjoituksia. Vallitsevan tilanteen vuoksi emme osaa sanoa mitään varmaa syksyn/talven konserteista, mutta seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!

Hyvää alkanutta syksyä kaikille!

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Sinfonista syksyyn

PTS Suuri puhallinorkesteri haluaa tarjota syksyn konsertissa kuulijoilleen alkuperäisesti puhallinorkesterille sävellettyä musiikkia. Ohjelmaan on valikoitunut klassikoita sekä hieman tuntemattomampia teoksia. Tässä konsertissa esitettävien teosten säveltäjien innoittajana ovat toimineet kansansävelmät, eurooppalainen luonto, viikingit ja sodat sekä Kanarian saarten edustalle haaksirikkoutunut höyrylaiva.

Vaikka konsertissa esitettävät teokset edustavat ns. taidemusiikkia, on kokonaisuus melodinen, helppotajuinen ja ajoittain musiikissa on kuultavissa jopa viihteellisiä sävyjä. Instrumenttina puhallinorkesteri on äärettömän mielenkiintoinen ja monipuolinen. Harald Hedman käyttää teoksessaan Sven Dufva perinteisiä elementtejä kuvaamaan sotamies Svenin tarinaa: trumpettien signaalit kertovat sodan uhkasta ja syttymisestä; taistelun aikana soi 30-vuotisen sodan ajalta tunnettu Suomalaisen ratsuväen marssin teema ja Svenin kuolema kuvataan perinteisellä, herkällä ja koskettavalla surumarssilla.

Sen sijaan konsertin toisessa sodan tapahtumien innoittamassa teoksessa, moni musiikilla kerrotun tapahtumakuvauksen vaatima efekti toteutetaan lyömäsoittimilla. Teoksessa Inchon kuulemme orkesterin lyömäsoittajien toteuttamana, miten valtameri kohisee, helikopterit lähestyvät ja tykistö jylisee kaukaisuudessa.

Konsertin kaikki teokset ovat varsin laajamuotoisia. Jos teoksista yksi pitäisi nostaa konsertin pääteokseksi, niin se olisi The Ghost Ship. Jose Alberto Piña kertoo teoksessaan amerikkalaisen loistoristeilijä SS American Starin tarinan höyrylaiva-aikakauden jalokivestä Fuerteventuran edustalle uponneeksi hylyksi. The Ghost Ship on erittäin vaativa teos, jossa jokaisella soitinryhmällä on oma merkittävä roolinsa teoksen kokonaisuuden syntymisessä.

Konsertti on orkesterille todellinen ponnistus. Tällä kertaa emme konsertoi vierailevan solistin kanssa, vaan haluamme näyttää yleisölle, miten upeasti puhallinorkesteri soi ja kuinka monipuolisesti sitä voi taitava säveltäjä käyttää. Harjoittelu konserttia varten on aloitettu jo keväällä ja lokakuussa on aika tuoda yleisön arvioitavaksi työmme tulokset.

Toteutamme konsertin Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahaston tuella ja yhteistyökumppanimme on Karhuseutu ry. Teemana yhteistyöllemme on ”Yhteisöt yhdessä”. Karhuseutu on kutsunut konserttiin omia jäsenyhdistyksiään tutustumaan toisiinsa sekä kuuntelemaan paikallisesti, yhdessä tuotettua puhallinmusiikkia.

Olette lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan paikallisin voimin, yhteisesti tuotettua laadukasta puhallinmusiikkia!

Tommi Tuominen
kapellimestari

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Kesäloma!

Keskikesän juhla on täällä ja soittajat ovat keräämässä virtaa syksyn koitoksia varten.

Kalenteriin kannattaa merkitä ylös seuraavat päivät: sunnuntai 13.10.19, torstai 5.12.19 sekä torstai 12.12.19.

Hyvää, rentouttavaa ja aurinkoista kesää, syksyllä tavataan!

Kuva: Venla Nordström

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Kevät!

Tänä keväänä pidämme harjoitustaukoa, kunnes saamme jälleen kokoontua. Näillä näkymin emme kuitenkaan konsertoi ennen syksyä. Päivittelemme somea tauollakin, seuraa siis meitä niin Instagramissa kuin Facebookissakin.

Soittokunta toivottaa kaikille hyvää kevättä, pysytään terveinä!

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Kultaisen trumpetin paluu

Seuraavan konserttimme solistiksi saapuu trumpetisti Tero Lindberg. Hän kuuluu maamme eturivin muusikoihin ja häntä voi kuulla monien eri artistien levyillä ja keikoilla (esimerkiksi Sunrise avenuen ja Leningrad Cowboysin mukana) sekä useissa tv-ohjelmissa, tälläkin hetkellä hän soittaa Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa.

Hän on tehnyt myös paljon sovituksia eri kokoonpanoille sekä erilaisia teoksia tilauksesta esimerkiksi Tapiola Sinfoniettalle sekä Popedalle. Häntä voidaan siis kutsua hyvin monipuoliseksi muusikoksi. 

Konsertissa kuullaan kappaleita Teron Kultaisen trumpetin paluu sekä Kultainen trumpetti iskee jälleen -levyiltä. Lisäksi orkesteri soittaa yksinään erilaisia viihteellisiä lauluja.

Tervetuloa PSYL:n saliin keskiviikkona 28.10.2020 klo 19 kuuntelemaan!

Lippuja myydään ennakkoon Porin kirjakaupassa Antinkadulla ja lippuja on myynnissä rajallinen määrä. Ovelta voi lipun ostaa, mikäli niitä ennakkomyynnistä jää.

Toivomme yleisön saapuvan paikalle ajoissa ruuhkien välttämiseksi. Mahdolliset ulkovaatteet otetaan saliin mukaan, ei narikkapalveluita.

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Syksy

Kaunis kesä on takana ja orkesteri on aloittanut yhteisharjoitukset. Syksyn konserteista ilmoittelemme elokuun aikana, seuraa siis sivujamme sekä some-kanaviamme!

Avaa artikkeli
Julkaistu: