Sinfonista syksyyn

PTS Suuri puhallinorkesteri haluaa tarjota syksyn konsertissa kuulijoilleen alkuperäisesti puhallinorkesterille sävellettyä musiikkia. Ohjelmaan on valikoitunut klassikoita sekä hieman tuntemattomampia teoksia. Tässä konsertissa esitettävien teosten säveltäjien innoittajana ovat toimineet kansansävelmät, eurooppalainen luonto, viikingit ja sodat sekä Kanarian saarten edustalle haaksirikkoutunut höyrylaiva.

Vaikka konsertissa esitettävät teokset edustavat ns. taidemusiikkia, on kokonaisuus melodinen, helppotajuinen ja ajoittain musiikissa on kuultavissa jopa viihteellisiä sävyjä. Instrumenttina puhallinorkesteri on äärettömän mielenkiintoinen ja monipuolinen. Harald Hedman käyttää teoksessaan Sven Dufva perinteisiä elementtejä kuvaamaan sotamies Svenin tarinaa: trumpettien signaalit kertovat sodan uhkasta ja syttymisestä; taistelun aikana soi 30-vuotisen sodan ajalta tunnettu Suomalaisen ratsuväen marssin teema ja Svenin kuolema kuvataan perinteisellä, herkällä ja koskettavalla surumarssilla.

Sen sijaan konsertin toisessa sodan tapahtumien innoittamassa teoksessa, moni musiikilla kerrotun tapahtumakuvauksen vaatima efekti toteutetaan lyömäsoittimilla. Teoksessa Inchon kuulemme orkesterin lyömäsoittajien toteuttamana, miten valtameri kohisee, helikopterit lähestyvät ja tykistö jylisee kaukaisuudessa.

Konsertin kaikki teokset ovat varsin laajamuotoisia. Jos teoksista yksi pitäisi nostaa konsertin pääteokseksi, niin se olisi The Ghost Ship. Jose Alberto Piña kertoo teoksessaan amerikkalaisen loistoristeilijä SS American Starin tarinan höyrylaiva-aikakauden jalokivestä Fuerteventuran edustalle uponneeksi hylyksi. The Ghost Ship on erittäin vaativa teos, jossa jokaisella soitinryhmällä on oma merkittävä roolinsa teoksen kokonaisuuden syntymisessä.

Konsertti on orkesterille todellinen ponnistus. Tällä kertaa emme konsertoi vierailevan solistin kanssa, vaan haluamme näyttää yleisölle, miten upeasti puhallinorkesteri soi ja kuinka monipuolisesti sitä voi taitava säveltäjä käyttää. Harjoittelu konserttia varten on aloitettu jo keväällä ja lokakuussa on aika tuoda yleisön arvioitavaksi työmme tulokset.

Toteutamme konsertin Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahaston tuella ja yhteistyökumppanimme on Karhuseutu ry. Teemana yhteistyöllemme on ”Yhteisöt yhdessä”. Karhuseutu on kutsunut konserttiin omia jäsenyhdistyksiään tutustumaan toisiinsa sekä kuuntelemaan paikallisesti, yhdessä tuotettua puhallinmusiikkia.

Olette lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan paikallisin voimin, yhteisesti tuotettua laadukasta puhallinmusiikkia!

Tommi Tuominen
kapellimestari

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Kesäloma!

Keskikesän juhla on täällä ja soittajat ovat keräämässä virtaa syksyn koitoksia varten.

Kalenteriin kannattaa merkitä ylös seuraavat päivät: sunnuntai 13.10.19, torstai 5.12.19 sekä torstai 12.12.19.

Hyvää, rentouttavaa ja aurinkoista kesää, syksyllä tavataan!

Kuva: Venla Nordström

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Kevät!

PTS Suuri puhallinorkesteri esiintyy toista kertaa Porin teatterin suurella näyttämöllä sunnuntaina 14.4.19 klo 15. Tällä kertaa solisteiksemme saapuvat tutut kasvot teatterista, Maarit ja Teemu Niemelä.

Ohjelmassa näyttämö- ja elokuvamusiikkia, josta saa varmasti hyvän mielen ja mikä parempi tapa juhlistaa äänestyspäivää kuin konsertti!

Lippuja teatterilta hintaan 30/10€.

Tervetuloa konserttiin!

Avaa artikkeli
Julkaistu:

Isänmaallinen ilta

Esiinnymme Keski-Porin kirkossa keskiviikkona 5.12.18 klo 18 Porin Mies-Laulun kanssa Isänmaallisessa illassa. Viime vuonna saimme osallistua tähän perinteikkääseen konserttiin ensimmäistä kertaa ja iloksemme saamme tänäkin vuonna olla mukana.

 

Konsertissa solisteina toimivat Reetta Haavisto sekä Ville Salonen. Loistava ilta siis tulossa!

Avaa artikkeli
Julkaistu: